Autorsko vođenje kroz izložbu "Svet ilustracije Ljubice Cuce Sokić" u ponedeljak

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, u ponedeljak, 22. maja, održaće se autorsko vođenje kroz izložbu "Otkriveni svet ilustracije Ljubice Cuce Sokić".
Autorka izložbe, Gorana Stevanović, bibliotekar savetnik za Grafički fond i umetničku zbirku Narodne biblioteke u Beogradu, upoznaće publiku sa koncepcijom izložbe.
Slikarka i akademik Ljubica Cuca Sokić (1914–2009) pripada krugu srpskih umetnika koji su ilustraciju podigli na nivo autonomne likovne discipline, a tekst nadgradili sopstvenom poetskom vizijom stvarnosti.
Počeci njenog ilustratorskog puta duboko su prožeti životnim i profesionalnim okolnostima, u trenutku kada se slikarka postepeno okreće svetu detinjstva kao svojevrsnom pribežištu, ličnoj arkadiji i prostoru neizbrisivih uspomena. 
 
Brojna prozna i pesnička dela, u periodu 1935–1980, oživela je pretačući reč u sliku pomoću različitih ilustratorskih tehnika, pri čemu do izražaja dolazi njena izuzetna posvećenost i studioznost, kao i nepogeršiva crtačka sigurnost.
 
Autorsko vođenje počinje u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".