Koncert "Barcelona Gipsy balKan Orchestra" večeras na Spensu

Koncert "Barcelona Gipsy balKan Orchestra" održaće se u subotu, 27. maja, na Spensu.

Posle niza atraktivnih nastupa, izvanredni sastav iz Barselone, na svetskoj turneji, dolazi u Novi Sad.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra specifičan je i prepoznatljiv jer se kroz njihovu muziku mogu čuti tonovi džeza, romske, klezmer i druge vrste muzike, a uticaje crpi iz tonova Istočne Evrope, Južne Amerike, Španije i Bliskog Istoka. 
Njihova izvedba čuvene romske pesme "Đelem, đelem" na Jutjub platformi broji preko 10 miliona pregleda. I sami članovi benda potiču sa različitih krajeva sveta, a u sastav uključuju i nomadske, rotirajuće muzičare. Ovaj internacionalni bend obišao je ceo svet svojim nastupima.
 
Sedište benda je u Barseloni i trenutno nastupa sa osmoro članova na bini: Margerita Abita (vokal, Italija), Pere Nolasc (violina, Katalonija), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Julien Čanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togjas (perkusije, Grčka,) Xavi Pendón (klarinet, Španija). Ivan Kovačević je rođeni Beograđanin koji već skoro dve decenije živi u Barseloni.
 
Bend je krajem 2020. objavio album "Nova era" sa novom pevačicom Margeritom Abitom poreklom sa Sicilije, sa kojom je objavio obradu "dragulja" balkanske muzike "Marijo deli bela Kumrijo" i čuvenu pesmu Silvane Armenulić "Ciganine sviraj, sviraj".
 
Za ovu priliku, pridružiće im se Borislav Bora Dugić, poznati muzičar, flautista koji je prepoznatljiv širom sveta. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i ovoga puta sa njim će biti i njegov saradnik, harmonikaš Boban Prodanović.
 
Koncert počinje u 21 čas.
  • Miko

    29.05.2023 23:37
    Lufthansa
    Možda se vrati. Ona je bila glas celog orkestra,grupe... Treba dati śansu i novoj,promene bi trebale da su dobre.
  • Lufthansa

    27.05.2023 13:17
    Nije to to
    BGKO bez Sandre nije što je nekad bio, totalno sam razočaran novim vokalom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič