Razgovor sa Banetom Kercom o pustolovinama "Cat Claw" danas u Bulevar Books-u

Razgovor sa jednim od autora stripa o pustolovinama "Cat Claw" Banetom Kercom održaće se u utorak, 30. maja u knjižari Bulevar Books.
Razgovor sa njim će moderirati Nenad Savin.
Kada je 1981. godine redakcija YU STRIP-a odlučila da obogati sadržaj magazina stripom koji bi po duhu bio blizak tradiciji američkih superheroja, Toza Obradović i Bane Kerac smislili su tri predloga, od kojih je na kraju izabrana "Cat Claw".
Priča prati svojevrsnu žensku verziju Spajdermena. Nakon nekoliko početnih, Marvelom inspirisanih epizoda, za koje je scenarijo napisao Slavko Draginčić, Bane Kerac preuzima sve uzde u svoje ruke i okreće celu stvar naglavačke.
 
Ionako apsurdne superherojske pustolovine dovedene su do još većeg apsurda, pa pritom začinjene obilnim količinama humora, a kad se tome doda Kercov crtež, nije čudo što je "Cat Claw" vrlo brzo stekla kultni status kod domaće publike, a ni inostrani uspeh nije izostao.
 
Kerac je o pustolovinama "Cat Claw" nacrtao ukupno 44 epizode, koje je Fibra objedinila u svom integralnom izdanju obogaćenom iscrpnim životnim intervjuom koji je s Kercom vodio Darko Macan. 
 
Razgovor počinje u 19 časova.
  • Tja

    03.06.2023 13:07
    Još uvek se sećam Gero Metala i Strave u Jablaničkoj Ulici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič