Počinju Zmajeve dečje igre: 120 festivalskih programa i učešće 4.000 mališana

Junski programi Zmajevih dečjih igara, 66. po redu, počinju danas, 5. juna u Novom Sadu i okolnim mestima i trajaće do 11. juna.
Počinju Zmajeve dečje igre: 120 festivalskih programa i učešće 4.000 mališana
Foto: 021.rs
Slogan ovogodišnje manifestacije je Zmajev stih "Svaka zvezda ima svoga puta"
U programu će učestvovati više od 4.000 dece i mladih sa svojim mentorima, a više od stotinu različitih umetničkih sadržaja biće prezentovano na mnogim gradskim lokacijama. 
U festivalskim dešavanjima će participirati i oko stotinu profesionalnih umetnika, pedagoga, naučnika, predavača.
 
Planirana je realizacija više od 120 festivalskih programa (književni, dramski, muzički, likovni, multimedijalni i segmenti novih medija), koji obuhvataju, predstavljaju, afirmišu i popularišu dečje i stvaralaštvo za mlađu populaciju.
 
Ove godine obeležavaju se jubileji, 190 godina detinjstva čika Jove, 90 godina Raše Popova i Duška Trifunovića i 50 godina Igora Kolarova.
 
Književnik Stefan Tićmi je nosilac Zmajevog pesničkog štapa za 2023. godinu.
 
Ulaz na sve programe je besplatan.
 
Ceo program Zmajevih igara možete pogledati OVDE.
  • Građanka

    06.06.2023 00:58
    Pustite decu gde im je mesto
    I dalje su zbog gospodina u haljini deca razbacana po gradu, predgrađu i zaseocima? Svaka čast sekularnoj državi kojoj deca smetaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič