Festival klasične muzike NEO celog juna u Novom Sadu: Program počinje već u utorak

Neklasični festival klasične muzike NEO održavaće se od 6. do 30. juna u raznim kulturnim ustanovama u Novom Sadu.
Festival klasične muzike NEO celog juna u Novom Sadu: Program počinje već u utorak
Foto: Pixabay
Reč je o koncertima u kojima se neguju različiti muzički žanrovi i različite instrumentalne kombinacije, pa se može reći da NEO promoviše klasike različitih epoha.
Sviraće se kamerna muzika Mocarta, Betovena, Bramsa, Franka, Vagnera, Orfa, a biče i rokenrola iz ruku najmlađih muzičara.
Otvaranje festivala sa Orfovom Karminom Buranom pratiće moto "O, Fortuna", jer je sreća imati mogućnost stvaranja muzike i njenog slušanja, u vremenima koja nisu uvek laka. 
 
U utorak, 6. juna, će u Kulturnoj stanici "Svilara" nastupiti Kamerni orkestar "Šlezinger" od 20 časova, a na programu će biti Mocart i Vagner.
 
Duo klavira i violončela "Ludvig" nastupiće u Svilari u subotu, 10. juna, od 20 časova, a sviraće Betovena.
 
Otvaranje Festivala NEO je u petak, 16. juna, na Platou Katoličke porte, u 20 časova, nastupom Stefana Milenkovića i Kamerate Novi Sad, a na programu će biti Geršvin, Pjacola, Kvin, Orf/Krstajić.
 
U subotu, 17. juna, će od 19 časova na Platou Katoličke porte nastupati Novosadski rok klinci, iz Muzičke škole.
 
Božo Vrećo i Kamerata Novi Sad nastupiće od 20.30 časova na Platou Katoličke porte u nedelju, 18. juna.
 
U utorak, 20. juna, će od 20 časova u Svečanoj sali Gradske kuće nastupiti Gudački kvartet "Rubikon", a na programu će biti Mendelskon i Grig.
 
Završni koncerti Muzičke škole "Melodies" održaće se u sredu, 28. juna, u Kulturnoj stanici "Eđšeg" i to od 17.30 i 19 časova.
NEO i EU-Japan fest održaće se od 20 časova u Kulturnoj stanici "Svilara" u četvrtak, 29. juna. Na programu će biti Prokofjev, Frank i Brams.
 
Zatvaranje festivala je u petak, 30. juna, u Kulturnoj stanici "Svilara", a nastupiće NEO ansambl koji će svirati dela Mocarta, Mendelsona i Bramsa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič