Autorsko vođenje kroz izložbu "Svet ilustracije Ljubice Cuce Sokić" u sredu

U sredu, 7. juna, u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića održaće se autorsko vođenje kroz izložbu "Otkriveni svet ilustracije Ljubice Cuce Sokić".

Publiku će sa izložbom upoznati autorka Gorana Stevanović, bibliotekar savetnik za Grafički fond i umetničku zbirku Narodne biblioteke u Beogradu.

Slikarka Ljubica Cuca Sokić (1914–2009) pripada krugu srpskih umetnika koji su ilustraciju podigli na nivo autonomne likovne discipline, a tekst nadgradili sopstvenom poetskom vizijom stvarnosti.
 
Brojna prozna i pesnička dela, u periodu 1935–1980, oživela je pretačući reč u sliku pomoću različitih ilustratorskih tehnika, pri čemu do izražaja dolazi njena izuzetna posvećenost i studioznost, kao i nepogrešiva crtačka sigurnost. 

Stručno vođenje kroz izložbu počinje u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič