Otvaranje Novosadskog muzičkog leta u sredu: Vojvođanski simfonijski orkestar i Antonio Serano

Otvaranje Novosadskog muzičkog leta održaće se u sredu, 21. juna, na Svetski dan muzike u dvorištu OTP banke, u strogom centru grada.
Otvaranje Novosadskog muzičkog leta u sredu: Vojvođanski simfonijski orkestar i Antonio Serano
Foto: Pixabay
Manifestacija će biti otvorena koncertom Vojvođanskog simfonijskog orkestra i i slavnog španskog virtuoza na usnoj harmonici Antonija Serana.
Koncertom će dirigovati maestro Alan Bjelinski iz Hrvatske.
Na programu su dela Astora Pjacole, Džordža Geršvina, Feliksa Mendelsona i drugih slavnih kompozitora.
 
Jedan od današnjih najboljih i najtraženijih muzičara u Španiji Antonio Serano proslavio se izrazitom muzikalnošću i impresivnom tehničkom, a nastupa širom sveta.
 
Duboko osećanje i razumevanje muzike omogućava mu da se s podjednakom lakoćom kreće kroz različite stilovime – od klasične muzike preko džeza i flamenka do popa.
 
Ulaznice za koncert mogu se kupiti na onlajn ili na biletarnici GigsTix-a, a počinje u 21 čas. U slučaju lošeg vremena će koncert biti održan u Sinagogi.
 
Tradicionalna gradska manifestacija Novosadsko muzičko leto, koju već preko dve decenije osmišljava i organizuje Muzička omladina Novog Sada trajaće do 3. jula. 
Planirano je ukupno pet programa klasične, etno, džez i pop muzike u izvođenju eminentnih domaćih i stranih solista i ansambala.
 
Više o programu pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič