Vođenje kroz izložbu "Andreja Baćo Vasiljević" u sredu

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, u sredu, 21. juna, održaće se vođenje u okviru pratećeg programa izložbe "Večiti trag – Andreja Baćo Vasiljević".

Publiku će kroz izložbu voditi autor, a posetioci će imati priliku da čuju razloge i podsticaje za nastanak nekih od najuspešnijih vajarskih dela ovog umetnika koja su izrađivana od kamena, drveta ili metala.

Umetnik Andreja Baćo Vasiljević upoznaće publiku sa svojim višedecenijskim stvaralačkim opusom koji je nastao u periodu od 1976. godine do danas.

Vođenje počinje u 18 časova.
 
Anreja Baćo Vasiljević je rođen u Beranama, 25. jula 1945. godine. Srednju umetničku školu završio je u Herceg Novom 1965. godine, nakon koje je završio i Višu pedagošku školu, likovni smer, u Novom Sadu (1968) i Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu (1972) u klasi profesora Miodraga Popovića. Postdiplomske studije kod istog profesora završio je 1975. godine. 
 
Član je Udruženja umetnika Petrovaradinske tvrđave "Likovni krug" od 1972, a ULUS-a i ULUV-a od 1974. godine. Pored vajarstva, bavio se i pedagoškim radom, bio je docent na Pedagoškoj akademiji (Visoka strukovna škola za obrazovanje vaspitača) u Novom Sadu (1989–2011). Učestvovao je u radu mnogih međunarodnih vajarskih simpozijuma i likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Autor je više javnih spomenika u Novom Sadu, Bečeju, Gajdobri, Kraljevcima kod Rume, Jerevanu (Jermenija), Odesi (Ukrajina), Vranju, Mataruškoj banji, Rastini kod Sombora.
 
Izložba je otvorena do 28. septembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič