Tango vikend u Fabrici

Bailemos tango vikend održaće se u subotu, 24. juna, u Fabrici, a zaljubljenici u tango imaće priliku da uče uz instruktore iz Buenos Airesa, Pabla Cortazza i Daniela Ginia.
Događaj obuhvata dnevne radionice zatvorenog tipa i plesno veče Gran Milonga.
Prva radionica "Od osnovnih do naprednih pokreta – možemo to da otplešemo!" održaće se od 12 do 13.30 časova. Kako najavljuju organizatori, plesači će tokom radonice pripremati tela za kretanje, izazvati sebe i videti koliko daleko mogu da stignu u plesnim pokretima.
Druga radionica "Hajde da se plešemo tango, valcer, milongu… Jedna ljubav – tango" održaće se od 13.45 do 15.15 časova, tokom koje će polaznici plesati uz raznovrsnu muziku.
 
Radionice su namenjene onima koji već plešu tango. Registracija za radionice je obavezna, a oni koji žele da se prijave treba da se jave organizatorki Nataši Đorđević na broj telefona 064/ 1879 774.
 
Plesno veče počinje u 20 časova, a tokom večeri će zaljubljenici u tango uživati i plesati uz razne tango kompozitore, od Carlosa Gardela do Astora Piazzolle, uz obavezan zvuk najpoznatijeg tango gitariste Adolfa Beróna. Muziku će puštati DJ Daniel Gini.
 
Ulaz je besplatan, a dobrodošli su svi bez obzira na prethodno plesačko iskustvo.
 
O umetnicima:
 
Pablo Cortazzo, rođen u Buenos Airesu, je dete iz umetničke porodice. Od malih nogu bio je zainteresovan za pokret i ples. Bavio se raznim plesovima a 2002. godine je otkrio tango zahvaljujući Joe Corbata dancing Company. Nakon dugog niza godina istraživanja, učenja i osamostaljavanja, profesionlano počinje da se bavi tangom 2011. godine kada je osnovao El Esquinazo Tango Studio u Buenos Airesu. Poznat je po svom modernom i inovativnom pristupu učenja ne samo tango plesa, već i tango kulture. 
 
Pablo Cortazzo i Daniel Gini su osnovali plesnu kompaniju "Tango Integral". Tango škola radi u dva grada - u Londonu i Buenos Airesu. Tango integral je potpuno nov koncept koji u tango ubacuje i elemente iz drugih plesova, modernog i klasičnog baleta, joge, kontemporati plesa, kontaktne improvizacije... Pleše se uz različite tango kompozicije koje kao solo instumente imaju pored bandoneo, izražen i gitarski zvuk.

Teme

SKCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič