Projekcije filmova u četvrtak i petak u dvorištu Galerije Matice srpske

Projekcija filma "Apolo 13" održava se u četvrtak, 20. jula, od 21 čas u okviru manifestacije "Leto na Trgu galerija 2023".
Film je nominovan 1995. godine za devet nagrada Američke filmske akademije, nastao uz detaljnu asistenciju stručnjaka iz NASA-e. Režiju potpisuje Ron Hauard, a glavne uloge tumače Tom Henks, Kevin Bejkon i Bil Pakston.
Film "Dragiša Brašovan: majstor scenografije života - banatski opus" biće prikazan u petak, 21. jula, od 19 časova u okviru pratećeg programa izložbe "Poklon-zbirka Dragiše Brašovana".  
Na projekciji dokumentarnog filma publika će biti u prilici da se upozna sa graditeljskom delatnošću Dragiše Brašovana na teritoriji Banata, adaptacijama i rekonstrukcijama postojećih objekata i izgradnji novih po njegovim projektima.
 
Kratak period Brašovanovog stvaralaštva predstavljen je uz arhivsku građu, savremene snimke i analize stručnjaka iz različitih oblasti.
Obe projekcije izvode se u dvorištu Galerije Matice srpske, a ulaz je besplatan. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič