Pasaž fest od 31. avgusta u Zmaj Jovinoj 22: "Otvoren za sve"

Pasaž fest održaće se od 31. avgusta do 2. septembra u Zmaj Jovinoj ulici, u pasažu broj 22.
Pasaž fest od 31. avgusta u Zmaj Jovinoj 22: "Otvoren za sve"
Foto: 021.rs
Ovogodišnji slogan festivala je "Otvoren za sve", te će jedan deo festivalskog sadržaja biti posvećen i inkluzivnim umetničkim formama.
Pasaž fest organizuju Sterijino pozorje, u saradnji sa Multimedijalnim centrom Led Art, ReAktor i Grafička mreža.
Vizuelni deo programa činiće oslikavanje murala, kreiranje festivalske instalacije, kao i izložbe na više lokacija u okviru pasaža. 
 
Muzički program će ove godine biti eksperimentalnog karaktera, spajajući naizgled nespojivo i kombinujući različite muzičke žanrove, dok će druge izvođačke umetnosti - predstava i performans biti adaptirani u baštama ugostiteljskih objekata koji se nalaze u pasažu.
 
Ideja ovogodišnjeg izdanja Pasaž Festa je da ne postoje jasno uočljive programske celine, već da se festivalu pristupi eksperimentalno, sa željom da se kroz improvizaciju i uz pomoć publike dođe do novih formi.
 
Festival je nastao 2022. godine, a osnovni motiv nastanka je bila potreba za revitalizacijom javnih prostora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič