Izložba "Iskidano nebo" Tatjane Jovančević u ponedeljak u Galeriji SULUV

Izložba "Iskidano nebo" Tatjane Jovančević biće otvorena u ponedeljak, 31. jula, u Galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine.
"Iskidano nebo" je postavka u procesu nadograđivanja, kojom autorka povezuje prošla i sadašnja iskustva i upliće ih u kontinuiranu naraciju koja prožima njeno stvaralaštvo.
"Moj kreativni proces je kontinuirani dijalog između unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta. Ekspresivnim potezima, linijama i bojom pokušavam da prenesem emocije, misli i sećanja dok putujem kroz svoje unutrašnje pejzaže. Slične spoljašnjim, ova unutrašnja mesta su visoka i duboka, meka i tvrda, tamna i svetla. Pitam sebe i posmatrača: Zašto smo ovde? Šta sa bolom — može li da se preobrazi u lepotu? Kroz radove pokušavam da sa drugima uspostavim intiman dijalog, uvučem ih u svoj prostor i potencijalno ih izvučem iz njih samih", navodi autorka.
Tatjana Jovančević je rođena i odrasla u Bosni i Hercegovini, a trenutno živi u Kikindi. Diplomirala je na Northern Illinois University, Koledž Primenjenih Umetnosti.
 
Od 2009. godine izlaže u zemlji i inostranstvu. Jedna je od istaknutih umetnica LUZ Art galerije i neprofitne organizacije. Bila je učesnica jednomesečne umetničke rezidencije Kolorado Art Ranč u čijem sklopu su bile javne prezentacije i izložba radova ostvarenih u toku rezidencije. Uvrštena je i u publikaciju Land Art u Vojvodini.
 
Njen glavni način izražavanja su ekspresivni potezi na papiru, ali ponekad koristi i druge materijale. Opus radova sastoji se od crteža velikog formata, kolaža i efemernih intervencija u spoljašnjem prostoru. Glavni uticaji su gubitak mesta i pripadnosti i spoznavanje unutrašnjih pejzaža psihe.
Izložba se otvara u 20 časova i trajaće do 11. avgusta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič