Izložba slikara Dobre Marića od ponedeljka u Malom likovnom salonu KCNS-a

Izložba slika Dobre Marića biće otvorena u ponedeljak, 28. avgusta, u Malom likovnom salonu KCNS-a.
Na izložbi će biti predstavljen ciklus slika "Trag". Trag predstavlja ekstatični trenutak stvaranja, akciju nabacivanja boja, linije, materije, trag slike u reči.
Dobro Marić Mare rođen je 1964. u Jajcu. Slikarstvo je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića. Živi i stvara u Titelu.
Osim slikarstva aktivno se bavi crtežom, grafikom i pedagoškim radom. Član je SULUV od 1994. godine i ULUS od 2017. godine. Učestvovao je na oko 100 kolonija.
 
Dobitnik je nagrade 5. bijenala jugoslovenskog studentskog crteža, Beograd (1989). Kao gost-umetnik boravio je u Italiji, Holandiji, Španiji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori…
 
Izložba se otvara u 19 časova.
  • Nataša

    26.08.2023 08:00
    Svaka čast,kolega!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič