Ciklus filmova Alena Delona od sutra u CK13

Ciklus filmova Alena Delona održaće se od ponedeljka, 28. avgusta do srede, 30. avgusta u Omladinskom centru CK13.
Kišni mantil, šešir, cigareta i pištolj su sinonimi za krimi-dramu - žanr filmova u kojima glavnu ulogu igra francuski glumac Alen Delon - jedan od najistaknutijih evropskih glumaca tokom 60ih i 70ih godina XX veka. U okviru ovog ciklusa na velikom platnu biće prikazana njegova tri upečatljiva ostvarenja.
Ciklus je uredila Nastasija Stevović.
 
Ulaz na sve projekcije je besplatan.
Program
 
Ponedeljak, 28. avgust, od 21h - "U zenitu sunca" (Plein soleil), René Clément, 1960
 
Originalan film o Tomu Ripliju. Tom Ripli putuje u Italiju u posetu svojem prijatelju i njegovoj verenici. Ali Tom ide samo sa jednim ciljem. Purple Noon je fraza koja se koristi da opiše mračnu atmosferu pomešanu sa sunčanim danima i plavim morem.
 
Utorak, 29. avgust, od 20.30h - "Crveni krug" (Le cercle rouge) Jean Pierre Melville, 1970
 
Melvilov triler o kriminalcu koji izlazi iz zatvora i vraća se u taj svet sa željom da ostvari poslednji i najveći ulov.
 
Sreda, 30. avgust, od 21h - "Bazen" (La piscine) Jacques Deray, 1969
 
Jean-Paul i Marianne su ljubavni par koji letuje na jugu Francuske. Njihov plan odmora se potpuno menja kad im u posetu stigne Mariannin bivši partner i njegova ćerka.

Teme

CK13
  • od kako nam je Njura

    28.08.2023 23:17
    pre 50 godina pričao
    kako je sa dotičnim plovio na santi leda od beograda do novog sada nisam nikad imao želju da pogledam nijedan film dotičnog

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič