Predavanja o prevenciji maloletničkih trudnoća od 7. septembra u Centru Doma zdravlja u Almaškoj

Predavanja o prevenciji maloletničkih trudnoća održavaće se svakog četvrtka, počevši od 7. septembra u Gradskom centru Doma zdravlja za unapređenje reproduktivnog zdravlja, u Almaškoj 4.
Predavanja o prevenciji maloletničkih trudnoća od 7. septembra u Centru Doma zdravlja u Almaškoj
Foto: Pixabay
Ova predavanja su namenjena adolescentkinjama od 15 do 19 godina. 
Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", broj maloletničkih trudnoća i abortusa u Srbiji znatno je veći od zvaničnog. U svakodnevnom preventivnom i savetodavnom radu u Gradskom centru za unapređenje reproduktivnog zdravlja beleži se veći broj maloletničkih trudnoća kod devojaka mlađih od 19 godina, što ranije nije bio slučaj.
Trudne adolescentkinje suočavaju se sa mnogo više problema od žena kod kojih je trudnoća željena i planirana. 
 
Edukacijom se predviđa pravilna upotreba metoda zaštite od trudnoće, polno prenosivih bolesti koje se mogu videti u praksi i najčešće predstavljaju uzrok neplodnosti u odrasloj dobi, kao na primer lečenje hlamidije, prekancerske lezije koja se detektujem i kod devojaka od 17 godina. 
 
Budući da seksualno obrazovanje i vaspitanje i dalje izostaje u školama, a da predstavlja veliki problem, projektom je obuhvaćena edukacija učenika medicinske škole "7. april", Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj 1 kao i mladih iz Dečijeg sela "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici, a sve zahvaljujući podršci njihovih vaspitača i nastavnog kadra.
 
Zainteresovani se mogu javiti na telefon 021/487 96 57 ili na e-mail toncic.sanja@dzns.rs ili doći na konsultacije u prisustvu jednog od roditelja, ili sa partnerom, u Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja u Almaškoj 4. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič