Danas počinju "Banoštorski dani grožđa"

Dvadeset i sedma po redu manifestacija "Banoštorski dani grožđa" kojom se tradicionalno najavljuje početak berbe na severnim padinama Fruške gore održaće se danas u centru Banoštora.
Danas počinju "Banoštorski dani grožđa"
Foto: Pixabay

Banoštorski vinari, vinogradari, udruženja žena i brojni izlagači otvoriće program manifestacije zajedničkim defileom učesnika, a Klub vinogradara i vinara "Sveti Trifun" uručiće nagrade i priznanja proizvođačima najboljih vina.

Posetioci i gosti banoštorskog grožđebala moći će da uživaju u raznovrsnoj ponudi najkvalitetnijih vina i prodajnom bazaru koji će predstaviti bogatu ponudu vojvođanske kuhinje, kolača, meda i sireva iz Srema, kao i zanatskih proizvoda i suvenira.

Sve zainteresovane u celodnevnoj manifestaciji očekuje muljanje vina na starinski način, degustacija vina i soka od šire, zabavni sadržaji za najmlađe i drugo.

U kulturno-umetničkom delu programa od 16.30 časova nastupiće folklorni i tamburaški ansambl KUD "Brile" iz Beočina, folklorni ansambl "Veliko kolo" iz Suseka, KUD "Mladost" iz Luga, Dečiji hor pri hramu Svetog Vasilija Ostroškog iz Beočina kao i pojački sastav "Blagovestitelj" iz Suseka.
 
Veče u Banoštoru najaviće zvuci tambure ženskog tamburaškog sastava "La Banda" koji nastupa od 18.30 časova, zatim od 19.30 sledi nastup Bojana Marovića, a od 21.30 časova publika će moći da prisustvuje koncertu grupe "ZANA".

Manifestacija počinje u 15 časova.

  • Roki

    01.09.2023 13:58
    Eh da je Ćega tu da nas vidi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič