Art bioskop CK13: Ciklus evropskog ljubavnog filma od ponedeljka do srede

Ciklus evropskog ljubavnog filma biće prikazan u Omladinskom centru CK13 od ponedeljka, 11. septembra do srede, 13. septembra.
Art bioskop CK13: Ciklus evropskog ljubavnog filma od ponedeljka do srede
Foto: 021.rs
U evropskom filmu 60-ih godina XX veka tema ljubavi i dramatizacija ljubavnih odnosa postaje sve zastupljenija. 

Ovaj ciklus predstavlja ostvarenja velikih filmskih autora koji su se temom ljubavi bavili kroz dramatizaciju nestandardnih ličnih odnosa i ljubavnih dinamika.

Progam:
 
Ponedeljak, 11. septembar, 20h 
 
"Dobro sam je poznavao" (Antonio Pietranđeli, 1965)
 
Film predstavlja portret italijanskog društva koncentrisanog u Rimu, u koji se Andrijana Astareli seli kako bi postala filmska zvezda i spoznaje šta zaista znači živeti u Rimu.
 
Utorak, 12. septembar, 20h 
 
"Moja noć kod Mod" (Erik Romer, 1969)
 
Za vreme Božičnih praznika u jednom francuskom gradu, četvoro ljudi započinje raspravu o osnovnim životnim temama, kao i o matematici, religiji...
 
Sreda, 13. septembar, 20h 
 
"Šetam Moskvom" (Georgi Danelija, 1964)
 
Pomalo propagandnog sadržaja o radnicima u Sovjetskom Savezu, ovaj film na poetičan način prikazuje život dva prijatelja koja se upoznaju u metrou, kao i njihove svakodnevne probleme. Fotografija Vadima Jusova i njegovi prikazi Moskve su jedna od najvećih vrednosti ovog filma.
 
Ulaz je besplatan.

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič