Izložba slika "Pluralne strategije" od srede u Poklon-zbirci Rajka Mamuzića

Izložba slika "Pluralne strategije" biće otvorena u sredu, 4. oktobra u Galeriji likovne umetnosti poklon-zbirci Rajka Mamuzića.
Postavka je realizovana u saradnji sa Galerijom savremene likovne umetnosti iz Niša, a obuhvata dela tridest umetnika koji su stvarali u drugoj polovini 20. veka.
Iako odabrana umetnička dela ne nagoveštavaju povezanost sa temama koje istražuju, kao različiti istraživački procesi, sa različitim problemskim konceptima, pokazetelji su saradnje i kolektivnog delovanja u okviru svog vremena, pružajući značajan materijal za istraživanje razvoja likovne umetnosti na našim prostorima. 
Na izložbi su prisutni naši istaknuti umetnici raznovrsnih stilskih opredeljenja kroz čije radove možemo pratiti samo deo složenih kretanja u slikarstvu ovih prostora sedme i osme decenije.
 
Istovremeno izložba "Pluralne strategije" predstavlja i Galeriju savremene likovne umetnosti Niš kao značajnu ustanovu kulture muzejskog karaktera koja u Oficirskom domu, Umetničkom paviljonu i "Salonu 77" priređuje izložbe domaćih i stranih stvaralaca i renomiranih umetnika sredine 20. veka.
 
Na otvaranju će govoriti Vladislav Šešlija, direktor Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, Emilija Bilić, direktorka Galerije savremene likovne umetnosti Niš i Radmila Kostić, autorka izložbe.
 
Otvaranje izložbe je u 19 časova, a postavka se može pogledati do 29. oktobra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič