Nastupom pijaniste Ive Pogorelića u Sinagogi danas počinje Nomus

Festival Novosadske muzičke svečanosti - Nomus počeće u sredu, 18. oktobra, a na otvaranju manifestacije u Sinagogi nastupiće Ivo Pogorelić.
Nastupom pijaniste Ive Pogorelića u Sinagogi danas počinje Nomus
Foto: 021.rs
Nastupom čuvenog hrvatskog pijaniste i Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Markovića, biće otvorena manifestacija posvećena umetničkoj muzici u našoj zemlji. Na programu će biti i neka od najlepših, antologijskih dela muzičke istorije kao što su Drugi klavirski koncert u c-molu, Sergeja Rahmanjinova i Slike s izložbe, Modesta Musorgskog.
Program će početi u 20 časova.
Pijanista Ivo Pogorelić postaje svetska muzička ikona osamdestih godina prošlog veka. U sezoni 2018/2019 proslavio je četiri decenije dugu karijeru ispunjenu zavidnim brojem koncerata u prestižnim dvoranama u Evropi, Severnoj Americi, Australiji, Japanu...kako resitala, tako i nastupa s renomiranim svetskim orkestrima poput Bečke, Berlinske, Losanđeleske i Njujorške filharmonije, Londonskog, Bostonskog i Čikaškog simfonijskog orkestra i mnogih drugih.
 
Kako kažu u Muzičkoj omladini Novog Sada, ovaj koncert je rasprodat.
 
Nakon svečanog otvaranja na festivalu Nomus će biti priređeno još osam koncerata s briljantnim solistima i ansamblima iz Srbije, ali i iz preko deset zemalja Evrope i sveta. 
 
Programi Nomusa će se održavati na tri lokacije - u Sinagogi, Gradskoj kući i Srpskom narodnom pozorištu.
 
Ulaznica za sve druge događaje na Nomusu još uvek ima i u prodaji su u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2), radnim danima od 9 do 14 časova i onlajn (uplata na račun) OVDE
Za projekat PREDA, karte se prodaju na blagajni SNP-a prema radnom vremenu biletarnice. 
 
Više detalja o svim koncertima, prodaji i cenama ulaznica pogledajte OVDE.

Teme

nomus

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič