Izložba dečjih radova "Umetnost do sunca, meseca i morskih dubina" od ponedeljka u Fabrici

Izložba dečjih radova "Umetnost do sunca, meseca i morskih dubina" biće otvorena u ponedeljak, 23. oktobra u SKCNS Fabrici.
Postavka obuhvata radove polaznika Dečje likovne radionice "Studio Mano" i može se pogledati do 26. oktobra. Radno vreme Galerije u Fabrici je od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan.
Otvaranje izložbe je u 19 časova.
O projektu:
 
Projekat je osmišljen kao niz sadržaja za decu, a cilj mu je unapređenje pedagoških, edukativnih i afirmacionih programa koje kulturna politika našeg grada obuhvata. Na ovaj način je postojeći sadržaj iz oblasti vizuelne umetnosti promišljen i oblikovan sa decom koja su pohađala radionice. U programu su učestvovali najmlađi sugrađani, deca uzrasta od pet do 14 godina.
 
Deca su organizovano dolazila na likovne radionice u Muzej savremene umetnosti Vojvodine i sa njima je realizovan veliki broj likovnih ostvarenja. Rad sa mladima baziran je na teorijskoj i praktičnoj nastavi koja podrazumeva stručnu pomoć i podršku kroz grupni i individualni rad, uz širok spektar materijala i tema.
 
Fokus projekta je usmeren ka afirmaciji mladih kreativaca, ka traganju za smislom i njihovim subjektivnim, dečijim poimanjem sreće kao polazne tačke u životu.
Studio Mano je od 2008. godine saradnik Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u okviru programa Deca i muzej/edukacija_program za najmlađe.
 
Program studija realizuju i vode Dejana Nešović, diplomirana slikarka i Mia Stojanović, diplomirana vajarka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič