Izložba partizanskog stripa i partizanski film "Kad čuješ zvona" Antuna Vrdoljaka u utorak u CK13

Izložba plakata partizanskog stripa biće otvorena u utorak, 24. oktobra u Omladinskom centru CK13.
Antifašistički front "23. oktobar" organizuje ovu postavku povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, ali i imendana te organizacije. 
Tom prilikom biće prikazan film "Kad čuješ zvona" Antuna Vrdoljaka.
Satnica:
 
19h - Program će početi razgovorom koji će moderirati Nenad Savin. 
 
Gosti su naši poznati strip crtači, ljubitelji i poznavaoci (partizanskog) stripa:
 
Predrag Đurić - Novosađanin, prve strip scenario napisao je još sa devet godina. Sa nepunih 16 godina pristupa grupi Princ Valijant - B4 i intenzivno radi na strip scenariju. Urednik je magazina Vojvođanski strip i istoimenog veb portala. Autor je dve izložbe - "Tarzan u Novom Sadu" (Kulturni centar Novi Sad, 2012) i "Strip u vojvođanskoj štampi na nemačkom jeziku između dva svetska rata" (Muzej savremene umetnosti Vojvodine, 2015). Saradnik je lista za decu "Neven" za oblast stripa. U ovom časopisu objavljivao je tekstove iz istorije stripa i vodio školu stripa. Autor je više tekstova iz oblasti stripa, a uradio je i brojne intervjue sa vodećim strip autorima. Od 2012. do 2016. godine radi scenarija za izdavačku kuću "Rosencrantz".
 
Bane Kerac - Novosađanin, srpski je crtač stripa, scenarista, ilustrator. Bio je jedan od prvih domaćih crtača stripova koji je bio zaposlen sa punim radnim vremenom u novosadskom Dnevniku. Stripovi mu se objavljuju širom sveta, a istoričari stripa ga smatraju za najuticajnijeg srpskog i jugoslovenskog crtača modernog doba. Dobitnik je Specijalnog priznanja za doprinos srpskom stripu 2005. na Međunarodnom salonu stripa u Beogradu...
Od 20.30h - Projekcija filma "Kad čuješ zvona" Antuna Vrdoljaka
 
Organizatori kažu da neće biti torte, ali će biti kokica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič