Projekcija filma i diskusija o beskućništvu u sredu u CK13

Dokumentarni film "Problem beskućništva" biće prikazan u sredu, 25. oktobra u Omladinskom centru CK13.
Projekcija filma i diskusija o beskućništvu u sredu u CK13
Foto: 021.rs
Posle projekcije biće organizovana diskusija sa predstavnicima Centra za društveni napredak i Kuhinje solidarnosti u Novom Sadu.
Film prikazuje stanje beskućništva u Velikoj Britaniji, sa primerima konkretnih iskustava osoba u situaciji beskućništva i aktivista i aktivistkinja koji rade sa njima. 
Kako navode organizatori, ovaj film daje pregled efekata neoliberalnih mera štednje na živote ljudi, kao i predloge potencijalnih sistematskih odgovora na probleme stambene krize koje bi društvo moglo da implementira.
 
U diskusiji koja sledi nakon projekcije govoriće se o problemu beskućništva u Novom Sadu, o tome šta je ono što država (ne) radi da bi odgovorila na ovaj problem, te šta se sve može uraditi da bi se rešio.
 
Događaj počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič