Susret gljivara u nedelju na Iriškom vencu: Izložba, predavanje i specijaliteti od gljiva

Jesenja izložba i predavanje u okviru susreta gljivara održaće se u nedelju, 29. oktobra na Iriškom vencu.
Susret gljivara u nedelju na Iriškom vencu: Izložba, predavanje i specijaliteti od gljiva
Foto: Pixabay
Izložba će se održati kod Informativnog centra Nacionalnog parka Fruška gora.
Otvaranje je u 11 časova i trajaće do 16 časova.
Pored izložbe determinisanih samoniklih gljiva sa Fruške gore, ali i drugih terena, posetioci će moći da poslušaju i predavanje prof. dr Maje Karaman o gljivama i da probaju razne specijalitete od gljiva kao i tradicionalni gljivaš.
  • Rumpelstiltskin

    26.10.2023 11:56
    @Lopovska posla
    Dobro je pametnjakoviću, siguran sam da je svima jasno da će hrana biti od pečuraka jestivih gljiva, a ne od kandide. Pečurka je plodonosno telo gljive kao celog organizma, u čiji deo takođe spada i micelijum u supstratu, tako da reći kako su sve pečurke gljive je jako banalno. Drugim rečima, ako već nastojiš da se praviš pametan kroz cinične komentare, barem znaj o čemu govoriš.
  • Lopovska posla

    25.10.2023 12:04
    Baš od gljiva a ne od pečurki? Kako su mene nekad učili i kvasac i kandida su gljive ali nisu pečurke.Da pojasnim sve pečurke su gljive ali nisu sve gljive pečurke.Ko ne veruje nek proveri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič