Predavanje prof. Elizabet Skjuz o masovnim pucnjavama u ponedeljak na Filozofskom fakultetu

Profesorka Elizabet Skjuz sa Univerziteta u Koloradu stiže u Novi Sad i u ponedeljak, 6. novembra održaće predavanje na Filozofskom fakultetu.
Reč je o vanrednoj profesorki novinarstva i medijskih studija sa velikim iskustvom i znanjem iz oblasti izveštavanja o masovnim pucnjavama. Na predavanju će predstaviti najbolje prakse etičkog izveštavanja o masovnim pucnjavama.
Njeno istraživanje se fokusira na sociologiju medija i novinske prakse, ulogu medija u izbornoj politici i politiku u popularnoj kulturi, a radi i na novom istraživanju koje uključuje medijsko izveštavanje o masovnim tragedijama i žrtvama tih događaja.
Autorka je knjige "Kontrola poruka: Kako se prave vesti na tragu predsedničke kampanje" i autorka i koautorka poglavlja u knjigama i članaka u časopisima o novinarskim normama, vrednostima i praksi. 
 
Ona je bivša reporterka dnevnih novina u Zapadnoj Virdžiniji i Floridi, a radila je kao slobodna reporterka za novine u Njujorku i Koloradu. Takođe je radila kao urednica za alumni časopise. 
 
Diplomirala je političke nauke na UCLA, magistrirala novinarstvo u državi Ohajo i doktorirala masovne komunikacije na Univerzitetu Sirakuza.
 
Predavanje narednog ponedeljka počinje u 15 časova u Kino sali Filozofskog fakulteta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič