Promocija knjige "Sjaj i beda tranzicije" Almira Alića večeras u knjižari Bulevar Books

Predstavljanje knjige "Sjaj i beda tranzicije" Almira Alića održaće se danas, 2. novembra u kafe-knjižari Bulevar Books.
Knjigu je ove godine izdala "Fabrika knjiga".

Reč je o piscu koji je rođen 1970. godine u Zvorniku. Magistrirao je Međunarodno javno pravo u Sarajevu.

Objavio je romane: Soliter Titanic (2006), Boa u kokošinjcu (2009), Volim crtati velika crvena srca (2014), Godina pacova (2018) i Proždiranje (2022), te zbirku kratkih priča Piccolo Mondo (2009).
 
Živi u Tuzli, a piše u Sarajevu.
 
Junaci Almira Alića u svojim tranzicijskim domovinama koje su se nekada zajedno zvale Jugoslavija teturaju kao pijani ili bolesni i traže izlaz iz ćorsokaka devedesetih. Ali taj mrak koji ih sustiže iz nedavne loše prošlosti tako je gust da njihova unutrašnja svetlost nema šanse protiv njega. Jeste, oni su dragi, pametni, duhoviti i srčani, a njihove domovine su sve suprotno od toga. Iz tog procepa širi se Alićev neodoljivi humor, dok ga taj isti procep ponovo ne proguta.
 
Predstavljanje knjige je u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič