Izložba "Punk's not Dead" street art umetnika iz Zagreba od 17. novembra u Američkom kutku

Izložba "Punk's Not Dead" street art umetnika Krešimira Golubića iz Zagreba biće otvorena u petak, 17. novembra u Američkom kutku.
Na ovoj izložbi posetioci će imati priliku da pogledaju radove rađene sprejevima na platnu a inspirisane alternativnom muzičkom scenom 70-tih, 80- tih i 90-tih godina prošlog veka.
 
Prepoznatljivi hrvatski street art umetnik Krešimir Golubić poznatiji kao Leon GSK iz Zagreba po prvi put predstaviće se srpskoj publici, ovaj put ne na ulici već u galeriji Američkog kutka u
Novom Sadu.
Tako ćete se susresti licem u lice sa Kurt Kobejnom, Janom Kertisem, Sid Višesom i drugim prepoznatljivim utemeljivačima alternativne muzike.
 
Atmosferi će doprineti i muzička podrška DJ Pankosaurusa, kao i degustacija vina i rakija proizvedenih na području Vojvodine i Baranje.

Izložba će biti otvorena do 1. decembra.

O autoru 
 
Krešimir Golubić – Leon (GSK), rođen je u Zagrebu 1973.
 
Za grafiti umetnost zainteresovao se sredinom 80-ih kad su se njegovi prvi radovi pojavili u Zagrebu. Sprej prvi put uzima u ruke 1987, no pravi početak bavljenja grafitima počinje 1991. godine, nakon posete Berlinu. Sa dvojicom prijatelja pokreće jednu od prvih grafiti ekipa u Zagrebu – GSK Crew (1993), kao i prvi grafiti časopis u ovom delu Evrope – ZGBKAOS magazine.
 
Časopis je izlazio od 1995. do 2001, a tokom tog razdoblja izdato je ukupno sedam brojeva. Uz mnoštvo radova koje ostvaruje na ulicama i zidovima Zagreba, Hrvatske i Evrope, piše tekstove za razna štampana izdanja, gostuje u emisijama i elektronskim medijima na temu grafita, fotografiše i prati celokupnu grafiti scenu Hrvatske. 
 
Od 2013. počinje da radi u stensil tehnici, kao delom post-grafiti pokreta, odnosno Street Art scene. Redovno održava radionice i predavanja na temu "Grafiti su umetnost, a ne vandalizam" sa kojima gostuje po školama. Na taj način svojim radom pokušava usmeriti mlade da grafite doživljavaju i "koriste" u pozitivnom smeru, a ne kao izraz bunta koji se manifestuje kroz vandalizam. 
 
Skoriji radovi odražavaju teme ulične umetnosti, koje crta na ulicama i platnima, sa motivima muzičkih zvezda, privatnih portreta, arhitekture i erotike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič