Predavanje "Čarolija secesije" u Galeriji Matice srpske u petak, za vikend kustoska vođenja

U Galeriji Matice srpske, u petak, 17. novembra, u okviru izložbe "Paja Jovanović i Gustav Klimt" održaće se predavanje istoričarke umetnosti Majde Sikošek "Na prekretnici vekova - čarolija secesije".
"Lepota je jedina stvar kojoj vreme ne može nauditi", napisao je svojevremeno Oskar Vajld. Od te premise započeće priča o vremenu čiji je proizvod umetnička revolucija koju znamo pod imenom secesija.
 
Da li je sve bilo onako kako se na prvi pogled činilo, i da li je prekretnica vekova s pravom nazvana ”lepa epoha" (La belle époque) ili se iza tog romantičnog imena krije nešto drugo? Zašto je arhitektura važna i šta možemo otkriti posmatrajući arhitekturu secesije?

Predavanje počinje u 19 sati.

U subotu i nedelju biće održana kustoska vođenja.
 
Od 13 sati je vođenje kroz izložbu "Pomorišac - Vasa Pomorišac", a od 17 sati kroz izložbu "Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja".
  • /

    16.11.2023 13:53
    /
    pa nije bas puno secesije ostalo u gradu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič