Tribina "Zašto kažeš ljubav?" danas u knjižari Zenit

Tribina "Zašto kažeš ljubav?" održaće se danas, 23. novembra u knjižari Zenit, u Njegoševoj 24.
Tribina "Zašto kažeš ljubav?" danas u knjižari Zenit
Foto: Pixabay
Učestvuju: Roberto Grujičić, Sonja Leštar, Dolores Milošev Erdeg i Milica Đurović 
 
Moderira: Tamara Marković
Na tribini će biti reči o skrivenom uticaju koji vodi porastu agresije i nasilja među mladima, kako se oni nose sa ovakvim izazovima odrastanja i kako mi odrasli možemo da im budemo po-drška, ali i oni sami jedni drugima, kao i o tome kako kreativnost i aktivizam mogu da doprinesu porastu razumevanja i empatije među mladima a time i boljoj, funkcionalnijoj i srećnijoj zajednici u kojoj živimo.
Uz moderaciju Tamare Marković iz KROKODILa učesnici, među kojima će biti Roberto Grujičić, dečiji psihijatar na Institutu za mentalno zdravlje, jedan od autora podkasta "Dva i po psihijatra" i edukant porodične sistemske terapije, Sonja Leštar, dramska pedagoškinja i gimnazijska profesorka i Dolores Milošev Erdeg, novinarka i autorka popularnog podkasta "Zdrava priča sa Dolores" i Milica Đurović, srednjoškolka i glumica u predstavi "Med, a bogami i mleko" razgovaraće, između ostalog, o tome kako se mladi danas osećaju u našem društvu - da li se osećaju bezbedno i šta uopšte znači fizička i emocionalna bezbednost? Koje vrste nasilja mladi identifikuju kao dominantne? Kako reaguju kada se susretnu s nasiljem? Gde vide najveće poteškoće u prevazilaženju takvih situacija? Gde vide ključne tačke podrške - u porodici, lokalnoj zajednici, institucijama, vršnjačkoj grupi? Šta je empatija i kako da naučimo da budemo empatičniji, gradeći zdrave psihološke granice? 
Na događaj su pozvani učenici i učenice srednjih škola iz Novog Sada, a dvadeset najbrže prijavljenih putem e-mail adrese prijave@krokodil.rs imaće priliku da uoči događaja učestvuju u dinamičnom međusobnom upoznavanju jedan-na-jedan kome će prisustvovati i učesnici panel diskusije koja će uslediti nakon upoznavanja. Ideja je da se već na samom početku susreta, stvori atmosfera ad hoc zajednice u kojoj se svi osećaju slobodnim da podele svoja mišljenja i iskustva.
 
Program će početi u 18 časova, a ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič