Promocija knjige "Žena koja zaustavlja satove" večeras u Bulevar Books-u

Promocija knjige "Žena koja zaustavlja satove" Kornelija Kvasa održaće se u utorak, 28. novembra, u knjižari Bulevar Books.
O delu u izdanju "Akademske knjige" govoriće urednica Žaneta Đukić Perišić, direktorka i glavna urednica Akademske knjige Bora Babić, književna kritičarka Milana Poučki i autor knjige Kornelije Kvas.

Promocija počinje u 19 časova.

"Čitalac zbirke Žena koja zaustavlja satove zaista će imati mnogo razloga da se oseti privilegovanim, jer će kao uzdarje za poverenje piscu dobiti priliku da zaroni u svet opojnog magijskog realizma u čijim će lavirintima na svakoj stranici, u svakoj rečenici otkrivati nove dokaze neprolazne moći priče i pripovedanja, moći govora. (…) Zbirka priča "Žena koja zaustavlja satove" svojevrsno je majstorsko pismo Kornelija Kvasa i ubedljiv zalog za nove velike domete", napisao je u pogovoru prof. dr Zoran Paunovića.
 
Kornelije Kvas rođen je 1970. godine u Beogradu. Redovni je profesor opšte (svetske) književnosti i teorije književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Objavio je više od šezdeset naučnih studija i tri monografije. Piše prozu.
 
Njegova knjiga Zenonov put (2022) bila je u najužem izboru za nagradu Matice srpske "Beskrajni plavi krug" za najbolji roman objavljen u protekloj godini. Živi u Beogradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič