Interaktivna predstava o ekstremizmu i radikalizaciji u ponedeljak u Novosadskom pozorištu

Interaktivna pozorišna predstava "Nežnost, poslednja reč sveta - dnevnik zajednice o ekstremizmu" biće izvedena u Novosadskom pozorištu u ponedeljak, 4. decembra.

Ova predstava propituje esktremizam i uzroke, pokušava da pronikne u proces radikalizacije kojim mladi ljudi bivaju posebno pogođeni, a otvara i pitanja femicida, islamofobije i ksenofobije, kao i sveprisutnog nasilja.

Predstava će upitati publiku važna pitanja o strahovima i potrebi za pripadanjem, o "našima" i "njihovima", o tome šta ćemo sutra uraditi drugačije.
 
Nastala je iz višemesečnog dramskog, istraživačkog procesa sa grupom mladih ljudi. Kroz ovaj proces, putem diskusija, dramskih vežbi, i različitih tehnika primenjenog pozorišta, učesnici u procesu su propitali sopstvene vrednosti, i aktivno usmeravali tok nastajanja same predstave.
Prethodno će beogradska publika premijerno gledati predstavu 29. novembra u 20 sati u Domu omladine Beograda (sala Amerikana).
 
Voditelji ovog zanimljivog procesa i autori predstave su Demir Mekić, Jelena Vuksanović i Branka Bajić Jovanov, dok su izvođači i koautori Hana Beštić, Igor Vesović, Kristina Dorić, Sara Dragićević, Mina Čolić, Sara Mansour, Lazar Osmokrović/Igor Milikić. 
 
Muziku je radila Maja Ćurčić, dok je za dizajn zadužen Nebojša Petrović.
Ulaz na predstavu je slobodan. Nastala je u organizaciji Beogradskog centra za ljudska prava, uz podršku Fondacije Konrad Adenauer.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič