Tribina "Nepodobni" u sredu u NDNV-u

Tribina "Nepodobni" održaće se u sredu, 6. decembra, u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine.
Za svaku novu političku aferu koja stigne do javnosti, vlast u Srbiji nađe istog krivca kom će je pripisati – novinara koji ju je otkrio.
 
Konstantna kampanja targetiranja medija koji se kritički odnose prema režimu jedno je od najefektnijih mehanizama manipulacije i delotvorno skretanje pažnje sa sopstvenih nepočinstava. Rezultat ovakvog odnosa prema novinarima nerežimskih medija više nije samo onemogućavanje profesionalnog izveštavanja i rada, već direktno ugrožavanje njihove egzistencije, ali i bezbednosti.

Zašto su novinari nepoželjni i vlasti i paorima, može li se ograničiti pravo novinara da izveštavaju o temama od javnog interesa, kome smeta transparentnost prilikom pregovora sa vlastima, samo su neka od pitanja koja će biti postavljena tokom razgovora.

Na ovu temu govoriće novinar portala 021.rs Žarko Bogosavljević, novinarka televizije N1 Ksenija Pavkov i novinarka televizije Nova S Sanja Eker, dok će razgovor voditi novinarka Ana Lalić.
 
Razgovor će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič