Super bendovi Srbije u Domu kulture: Sviraju Salto mortale, Eklinika mortale i Odvojena stvarnost

Bendovi Salto mortale, Eklinika mortale i Odvojena stvarnost nastupiće u četvrtak, 14. decembra u Domu kluture.
U pitanju je novi serijal koncerata, čija se koncepcija zasniva sa mesečnom predstavljanju po tri domaća benda.
Bez obzira na to da li su novi ili stari, zajednički imenitelj za sve bendove koji će nastupati u okviru serijala je da su domaći i da zaslužuju mnogo bolji tretman medija i javnosti nego što su imali ranije - poručuju organizatori.
 
Svirka počinje u 21 čas, a karte možete nabaviti na OVOM linku.
Salto mortale je novosadski bend nastao 2021. godine. 
 
Osnovao ga je Goran Beg, bivši frontmen i gitarista benda Grate.
 
Tokom 2021. i 2022, u studiju Road snimljen je prvi album "Ljubav, mir i sloboda", objavljen 20. oktobra 2022. Snimanje, miks, mastering i produkciju radio je Dragan Alimpijević Pik. Na albumu gostuje Edward Zawadzki iz benda Only The Impeccables.
 
Salto Mortale su: Goran Beg (vokal,gitara), Nenad Karišić (gitara), Igor Stepanović Stepa (bas) i Robert Moldvaji (bubanj).
 
Eklinika mortale (Klinički mrtav) je bend nastao devedesetih. Oslonjeni na post punk energiju, svirali su širom Srbije.
 
"Četvrt veka kasnije šutnuli smo respirator i ustali dva meseca pred pandemiju 2019. Postava je ista kao u razdoblju od 1990. do 1994, s tim da nam se na bubnju pridružio Peka Junior Sjajni, inače odrastao na ranim radovima benda. Opisani u dve reči od strane jednog davnog komentara kao "bajkoviti autsajderi", uzeli smo za slobodno da od toga ne ustuknemo ni pedalj", navode u bendu.
 
Odvojena stvarnost je bend iz Novog Sada. Početkom 80-ih stasala je jedna sasvim osobena muzička scena koja se od ostalih razlikovala u pristupu rock kulturi: Luna, La Strada, Rex Illusivi, Boye, Obojeni program i predstavljali su alternativu svemu onome što se dešavalo na tadašnjem YU prostoru. Bend Odvojena stvarnost (Separate Reality) predstavlja uzdanicu druge generacije te scene, koji počinje sa radom početkom 90-ih. 
 
Post-punk, post-noise kanonada koja zajedno sa tekstovima čini osvrt Odvojene stvarnosti na našu socijalnu, političku, moralnu kaljugu u kojoj živimo - opis je ovog sastava.
 
Početkom godine je snimljen i objavljen album pod imenom "Yersinia Pesist" (Bakterija kuge) za hrvatsku nezavisnu etiketu Slušaj Najglasnije, Zdenka Franjića. Sadašnju postava čine Đorđe - gitara,vokal, Vasa - bubnjevi i Goga - bas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič