O zbirci pesama "Zbogom, Dilane" Danila Đokovića u četvrtak u CK13

Zbirka pesama "Zbogom, Dilane" Danila Đokovića biće predstavljena u četvrtak, 14. decembra u Omladinskom centru CK13.
U programu će učestvovati:
 
- Zvonko Karanović, glavni i odgovorni urednik PPM Enklava,
- Tamara Radević, moderatorka
- i autor
O knjizi i autoru:
 
Autor - filozof i pesnik, zaljubljenik u strip i duge filmske kadrove, zatočen u folijama admnistracije, zaboravio da svira gitaru kao i nekoliko stranih jezika koje je učio, ali ne i gde je Mister Noov Manaus, Kortov Mu i Dilanov Munlajt - rođen je 1984. godine u Beogradu, gde živi i radi.
 
Nastupao je u okviru poetskih večeri Pesničenje, ARGH!, Ponekad u 8, kao i kolektiva C4. Jedan je od urednika zbornika poezije Tajni grad i Sunčana strana ulice (PPM Enklava, 2022/2023). Poeziju je objavljivao u Balkanskom književnom glasniku, na portalima Strane, Bludni stih, Astronaut, Porkulum, Čovjek-časopis, Prejaka reč, u nultom broju časopisa Liceulice, kao i književnom časopisima Ulaznica, Maksim i Leto. Pesme su mu prevođene na makedonski jezik. Objavio zbirke pesama 24 zida dnevno, 7 soba u nedelji (Škart, 2009) i Zbogom, Dilane! (PPM Enklava, 2023).
"Čini se da oko ovog lirskog junaka takođe obitava melaholičnost minulog detinjstva, suočavanje sa hladnim životom i obavezama odraslog čoveka koji je i sin i partner i otac ali i sopstvena ličnost sa uspomenama, strahovima i potrebama da bude samo čovek. Ova zbirka upravo nudi jednu krivudavu vožnju kroz prozorčiće detinjstva i odrastanja ali i kroz sve ono što se nalazi na belinama između tih tuš-slika." - Nenad Kostić, Book Hub
 
Promocija će početi u 18.30 časova, a biće uživo emitovana na Radiju zajednice CK13 sa početkom u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič