Izložba "Slika grada" od petka u Galeriji SULUV

Izložba "Slika grada" biće otvorena u petak, 22. decembra u Galeriji SULUV, na Bulevaru Mihajla Pupina 9.
Izložba "Slika grada" od petka u Galeriji SULUV
Foto: Pixabay
Na izložbi će biti predstavljeni radovi autora koji su na osnovu odluke komisije otkupljeni u okviru projekta "Otkup umetničkih dela iz oblasti vizuelnih i likovnih umetnosti kolekcija Slika grada".
 
Komisija, koja je delovala u sastavu Nela Tonković, Biljana Ćirić i Selman Trtovac, donela je odluku o selekciji radova sledećih autora:
 
Aleksandra Novaković, Andrea Palašti, Bojan Novaković, Bosiljka Zirojević Lečić, Dragana Stevanović, Gojko Dutina, Maja Erdeljanin, Milica Dukić, Lidija Krnjajić, Konstantinos Petrović, Sara Masnikosa, Stefan Ilić.
Više o projektu:
 
Specifičnost Novog Sada, kao urbane sredine i drugog najvećeg i najrazvijenijeg grada u Republici Srbiji, je poslednjih trideset godina obeležio nagli i ubrzani rast stanovništva. Na nivou savremene umetničke prakse u oblasti vizuelnih umetnosti, karakteristično je osnivanje grupa i umetničkih pokreta, kvalitativni i kvantitativni skok broja umetnika koji živi i radi u Novom Sadu, osnivanje manifestacija i inicijativa. Novi Sad tako postaje lokacija gde se mogu pratiti tokovi svetske savremene umetničke scene, njene tendencije disperzovanosti savremenog umetničkog stvaralaštva. Projekat Slika grada iz tog razloga pokreće sistemske vrednosti formirajuči kolekciju angažovanih savremenih stvaralaca. Slika grada je projekat - Otkup umetničkih dela iz oblasti vizuelnih i likovnih umetnosti, orijentisan na uspostavljanje lokalne strategije na nivou Grada Novog Sada za direktnu podršku umetničkoj produkciji u okviru savremene vizuelne prakse i stvaranju fundusa umetničkih dala savremenih stvaralaca. Projekat Slika grada je koncipiran da kroz konkurs Otkup umetničkih dela iz oblasti vizuelnih i likovnih umetnosti, doprinese podršci umetničkoj produkciji na osnovu Strategije kulturnog razvoja grada Novog Sada za period 2016-2026, (podsticanje razvoja kulturnog i umetničkog stvaralaštva na teritoriji Grada).
Konkurs za otkup Slika grada zasniva se sa idejom povećanja vidljivosti savremene umetničke scene, podsticanja umetničke produkcije, facilitacije razvoja saradnje između umetnika i institucija kulture. Otkupljeni radovi na osnovu konkursa će postati trajni fundus Grada. Radovi koji učestvuju na konkursu stoga treba da predstavljaju aktuelnu savremenu umetničku produkciju.
 
Otvaranje izložbe je u 19 časova, a postavka se može pogledati do 12. januara.
 
Više o projektu OVDE

Teme

SULUV

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič