Tribina i projekcija filma o Svetozaru Markoviću Tozi u sredu u Bulevaru Books-u

Tribina i projekcija filma o Svetozaru Markoviću Tozi biće organizovana u sredu, 20. decembra, u knjižari Bulevaru Books.
Tribina i projekcija filma o Svetozaru Markoviću Tozi u sredu u Bulevaru Books-u
Foto: 021.rs

Pokretač i urednik brojnih listova u Vojvodini Toza Marković ubijen je pre 80 godina braneći novine koje je uređivao. Njegovi saborci nastavili su da štampaju i ilegalno dele "Slobodnu Vojvodinu", poslednji list koji je Toza pokrenuo, a koji je 1953. promenio ime u "Dnevnik".

Zašto se danas, posebno u medijima, pravi otklon od antifašističke tradicije, zašto olako zaboravljamo istinske heroje, zašto zaboravljamo novinare koji su rizikovali život radeći svoj posao - neka su od pitanja o kojima će govoriti radio voditelj Daško Milinović, urednik portala 021 Zoran Strika i sociolog i publicista Aleksej Kišjuhas. Moderator tribine biće novinar i sociolog Predrag Rava.

Skup će početi premijerom dokumentarnog filma "Slova od baruta" u režiji novinara i publiciste Miljana Vitomirovića.
 
Događaj organizuje Udruženje novinara Srbije sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine (DNV-UNS).
 
Događaj počinje u 19 časova, a svoj dolazak je potrebno potvrditi na mejl uns.dnv@gmail.com, uz navođenje imena, prezimena i broja telefona i redakcije.
  • Igor

    19.12.2023 11:37
    Katastrofa
    Mi I dalje izučavamo lažnu I prevarantsku istoriju komunista i Josipa Broza.Da li smo normalni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič