Putopisno-dokumentarno predavanje o Indiji i Nepalu u petak u Gradskoj bibliteci

Putopisno-dokumentarno predavanje "Dodaj svetu malo boje - Indija i Nepal sa Monikom" održaće se u petak, 12. januara u Čitaonici Gradske biblioteke, Dunavska 1.
Putopisno-dokumentarno predavanje o Indiji i Nepalu u petak u Gradskoj bibliteci
Foto: Pixabay
Autorka predavanja će publiku putem fotografija i lične priče upoznati sa azijskim zemljama - Indijom, koju je posetila 12 puta i Nepalom, u kome je bila u novembru  2023. godine.
 
Nepal je zemlja nasmejanih, dobrodušnih i tolerantnih ljudi, rodno mesto Bude, prestonica azijske srednjovekovne kulture, zemlja Mont Everesta i Himalaja, avantura i prirodnih lepota, Šerpasa i alpinističkih tura, drevnih hramova i hodočasničkih mesta. Autorka će publici predstaviti čuvenu dolinu Katmandu i najznačajnija mesta poput Baktapura, Nagarkota, Kirtipura i prestonice Katmandu.
Autorka će predstaviti četiri indijske države koje je posetila na svom poslednjem putovanju kroz Indiju u oktobru, novembru i decembru 2023. godine. Publika će biti u prilici da čuje zanimljive priče iz Kašmira, Pandžaba, Odise i južne indijske države Tamil Nadu.
Monika Maširević je putopisac, solo putnica, fotografkinja, a od nedavno i turistički vodič u Indiji i Nepalu. Indiju je do sada posetila dvanaest puta i posvetila joj tri putopisne knjige. Živi nomadskim životom između dve države, Srbije i Indije.
 
Događaj će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič