Retrospektivna izložba Zorana Naskovskog "Javne tajne" u MSUV od petka

Retrospektivna izložba Zorana Naskovskog "Javne tajne" biće otvorena u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u petak, 26. januara.
Izložba u Novom Sadu sledi postavku u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, a nastala je u saradnji ova dva muzeja.
 
Predstavlja višedecenijski umetnički opus Zorana Naskovskog, jednog od najistaknutijih umetnika iz Srbije i jednog od najznačajnijih predstavnika nezavisne umetničke scene devedesetih godina, koji je aktivan više od tri decenije. 
Kustoskinje izložbe su Gordana Nikolić i Una Popović.
 
Ove izložbe su prvi retrospektivni prikaz umetničkih radova i angažmana Naskovskog u kontekstu aktuelnih društvenih tema, institucionalne kritike i aktivizma, specifičnih umetničkih istraživanja i metodologija, kao i inovacija u oblastima videa, instalacije, performansa i medijskih umetničkih praksi.
Postavka izložbe u Novom Sadu predstavlja izbor ikoničkih radova kao što su Smrt u Dalasu, War Frames, L'Origine du monde, Mandala i krst i drugi i, u odnosu na postavku u MSUB, proširuje izbor novim radovima, dokumentima i artefaktima. 
 
Otvaranje je 26. januara u 19 časova.
 
Izložba u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine biće otvorena do 17. marta.
 

Teme

msuv

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič