Mali operski bal u petak u SNP-u: Gala koncert dečijeg hora izvodiće numere poznatih opera

Gala koncert dečijeg operskog hora Srpskog narodnog pozorišta, jedinog ovakvog u ovom delu Evrope, održaće se u petak, 9. februara na sceni "Jovan Đorđević".
Mali operski bal u petak u SNP-u: Gala koncert dečijeg hora izvodiće numere poznatih opera
Foto: 021.rs
Mali operski bal je četvrti samostalni koncert hora Dečijeg operskog studija, a osamdesetoro dece uzrasta od pet do 14 godina izvodiće arije i operske numere.
 
Na gala koncertu izvešće između ostalog i arije iz opera "Aida", "Turandot", "Rinaldo", "Trubadur" i mnogih drugih, a sam događaj počeće u 19 časova.
Ovaj umetnički sastav nastao je u Novom Sadu, a najmlađi zaljubljenici u operu, scensko iskustvo stiču nastupajući u redovnom repertoaru Srpskog narodnog pozorišta.
 
"Uz veliki entuzijazam i znanje članice našeg operskog ansambla Verice Pejić uspeli smo da oformimo izuzetan sastav koji ima impresivan izvođački potencijal. Hor Dečijeg operskog studija učestvuje u velikom broju opera i izuzetno smo ponosni što publici možemo da predstavimo vrhunska umetnička dela klasične muzike u punom sjaju i kapacitetu", kaže direktor opere SNP i prvak opere bariton Željko Andrić.
Osim operskih, pevaju i mnoge narodne i pop pesme, a deo svog raskošnog talenta predstavili su i u novogodišnjem programu RTV-a.
 
Kako navode iz ovog pozorišta, dečija iskrenost i prepuštanje umetničkom zanosu čine interpretacije dobro poznatih melodija potpuno novim i jedinstvenim iskustvom.
 
"Ponosna sam na decu, jer ne samo da savladavaju zahtevne pevačke zadatke, oni i redovno dolaze na dvočasovne probe svake sedmice. Neverovatno su motivisani i očarani pozorištem, scenom, a pre svega muzikom", kaže Verica Pejić. 
 
Hor broji preko 80 članova dece različitog uzrasta i za ove tri godine među njima razvilo se neverovatno prijateljstvo i podrška.
 
"Klasična muzika i opera imaju mnogo toga da ponude deci i nisu rezervisane isključivo za odrasle i neke ozbiljne životne trenutke. Očekujemo i veliki broj dece u publici jer je prevashodni cilj ovog hora negovanje nove generacije operske publik", zaključuje Pejić.
Dečiji operski studio nastupa u operskim predstavama "Toska", "Karmina Burana", "Boemi", "Karmen", "Ero s onoga svijeta", "Madam Baterflaj", "Vladimir i Kosara", "Violinista na krovu", i kao prateći hor u baletu "Krcko Oraščić". 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič