Ciklus filmova "Čovek na kraju života" u CK13 od nedelje do utorka

U Art bioskopu CK13 organizuje se ciklus filmova "Čovek na kraju života", od nedelje, 11. februara, do utorka, 13. februara.
Program:
 
Nedelja, 11. februar
 
"Živeti" (Ikiru, Akira Kurosawa, 1952)
 
Život besprekornog činovnika naglo počinje da se menja u trenutku kada shvati da je neizlečivo bolestan. Strašno saznanje o neizbežnoj i skoroj smrti otvoriće prostor za jedan potpuno novi pogled na svet.
Ponedeljak, 12. februar
 
"Večnost i jedan dan" (Ethernity And a Day, Theodoros Angelopoulos, 1998)
 
Aleksandar je poznati pisac, teško bolestan i uhvaćen u vrtlogu nostalgije. Neočekivani susret sa dečakom, ilegalnim albanskim emigrantom, vratiće za trenutak život u njegov okoštali svet.
 
Utorak, 13. februar
 
"Prava priča" (The Straight Story, David Lynch, 1999)
 
Kada sazna da mu je brat sa kojim ne govori godinama doživeo srčani udar i da im nije ostalo previše vremena Alvin Strejt odlučuje da ga poseti, ali na ovaj dugi put kroz Srednji zapad on kreće svojom malom dvorišnom kosačicom.
Urednik ciklusa je Ivan Ninić.
 
Projekcije počinju u 20 časova.
  
Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Teme

CK13
  • Čitalac

    11.02.2024 11:06
    Izbor
    Odličan izbor. Svaka čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič