Izložba Nikole Pešića u Malom likovnom salonu od ponedeljka

Izložba pastela Nikole Pešića biće otvorena u Malom likovnom salonu, u ponedeljak, 12. februara.
Nikola Pešić diplomirao je 1998. godine na slikarskom odseku i magistrirao 2002. godine na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.
Uz podršku nemačke stipendije DAAD iste godine završio je i postdiplomske studije vajarstva na Državnoj akademiji likovnih umetnosti u Štutgartu. Doktorirao je 2016. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu. 
Izlagao je na više Oktobarskih salona, kao i u okviru brojnih pregleda savremene umetnosti u Srbiji. Njegovi radovi nalaze se u muzejskim i drugim javnim zbirkama, kao i u privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.
 
Otvaranje izložbe je u 19 časova.
 
Mali likovni salon nalazi se na Bulevaru Mihajla Pupina 9.
 
Izložbu možete pogledati do 23. februara, radnim danima od 10 do 20 časova.

Teme

KCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič