Dečija radionica "Kako je strina pobedila 'crnog Arapina'" u tri termina u Arhivu Vojvodine

Dečija radionica "Kako je strina pobedila 'crnog Arapina'" održaće se u četvrtak, 15. februara u Arhivu Vojvodine, u Žarka Vasiljevića 2a.
Opevane u epskim pesmama, kroz priče i anegdote, dogodovštine srpskih junaka iz Prvog srpskog ustanka i njihovih vernih pratilaca, bile su inspiracija za radionicu. Prolazeći kroz lavirint prepreka, na čajanci sa Kušljom i Strinom, najpoznatijim četvoronožnim junacima iz prvog srpskog ustanka, metodama primenjenog pozorišta, deca će iskustveno otkrivati kako je živela raja (narod) pod Osmanlijama i saznati šta je bio uzrok a šta povod za ustanak; kakvi su bili srpski domaćini/junaci, šta su voleli da rade u slobodno vreme a šta na megdanu, ko su bili buljubaše, hajduci a ko bašibozluci, dahije i kabadahije; šta je bio harač a šta desetak...
Radionica je namenjena deci uzrasta od devet do 12 godina.
 
Radionica će početi u 11 časova.
Ista radionica biće u još dva termina - u petak, 16. februara od 11 časova i u subotu, 17. februara od 11 časova.
 
Decu možete prijaviti za jedan od navedenih termina na broj telefona 063/521 123.
 
Radionicu je pripremila Severina Prostran Miletić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič