"Vejporvejv i srodni pojmovi" u sredu u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, u sredu, 6. marta, biće održano predavanje "Vejporvejv i srodni pojmovi".
"Vejporvejv i srodni pojmovi" u sredu u Poklon zbirci Rajka Mamuzića
Foto: 021.rs
Prvo predavanje Vladimira Dimovskog u ciklusu pod nazivom "Inspirativni likovni stilovi i poetike" biće posvećeno vejporvejvu, njegovim pretečama i derivatima, kao i srodnim pojmovima (neon noar, sintvejv, autran, signalvejv, Memfis stajl i drugi).
Ovaj primarno muzički stil prati zanimljiv vizuelni izraz koji će se u početku formirati na omotima albuma, da bi preko mimova postao viralan i inspirisao digitalne umetnike i dizajnere. U relativno kratkom periodu dobio je i svoje prepoznatljive karakteristike u kojima je veliki uticaj imala retro kultura 80-ih godina prošlog veka.
Predavanje počinje u 19 časova. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič