"U dijalogu s Mikom" ove godine Bojan Kiridžić

U okviru manifestacije "Antićevi dani", u Malom likovnom salonu KCNS, po četvrti put organizuje izložba "U dijalogu s Mikom".
Ove godine u likovnom dijalogu sa poznatim pesnikom je Bojan Kiridžić.
 
Prethodnih godina to su bili Filip Markovinović (video), Jelena Đurić (slike) i Marija Paunović (crteži). 
Bojan Kiridžić (1971, Novi Sad)
 
Akademiju umetnosti završio je u Novom Sadu u klasi profesora Dušana Todorovića na odseku za slikarstvo. Član je SULUV-a, ULUS-a i Likovnog kruga – udruženja umetnika Petrovaradinske tvrđave. Bavi se uglavnom klasičnim slikarskim i grafičkim tehnikama. Do sada je kolektivno izlagao oko 200 puta i dvadesetak puta samostalno.
 
Miroslav Antić (1932, Mokrin – 1986, Novi Sad)
 
Bavio se poezijom, slikarstvom, novinarstvom i filmom. Objavio je niz knjiga za decu i odrasle i ostavio dubok trag u vojvođanskoj, srpskoj i jugoslovenskoj kulturi. Bio je član ULUS-a od 1972. godine. Dobio je Zlatnu arenu za film "Doručak sa đavolom", Sedmojulsku nagradu i nagradu za životno delo Društva novinara Vojvodine.
Izložba se otvara u ponedeljak, 11. marta, u 19 časova.
 
Možete je pogledati do 22. marta, radnim danima od 10 do 20 časova.
 
Mali likovni salon nalazi se na Bulevaru Mihajla Pupina 9.
 

Teme

KCNS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič