Izložba "Slikarstvo nesanice" u Kulturnoj stanici Svilara

Izložba "Slikarstvo nesanice" Nemanje Mate Đorđevića biće otvorena u utorak, 2. aprila, u Kulturnoj stanici Svilara.
Izložba nas uvodi u seriju novih slika, crteža i skulptura u kojima Nemanja Mate Đorđević nastavlja svoj ciklus slikarstva nesanice u koji uvodi novine čistih, oslobođenih površina i ekspresivnijih poteza. 
Nemanja Mate Đorđević (1983, Beograd) završio je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi Gordana Nikolića. 
 
Za svoj dosadašnji stvaralački opus dobio je brojna priznanja, od kojih treba istaći prvu nagradu za crtež Fondacije Vladimir Veličković 2009. godine, nagradu za podstrek slikarstvu francuske Akademije lepih umetnosti iz fonda Roux et Tronchet 2012. godine, nagradu za slikarstvo na 47. Zimskom salonu u Herceg Novom 2014. godine, nagradu Milan Konjović – Likovna jesen za slikarstvo u Somboru 2014. godine, nagradu rezidenta od godinu dana u studiju Francuske akademije Pjer David Veil, drugu nagradu fonda za crtež francuske Akademije lepih umetnosti 2015. godine, kao i nagradu za crtež Osten bijenale crteža u Skoplju 2016. godine. 
Otvaranje je u 19 časova. 
 
Izložba se može pogledati do 16. aprila.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič