Tribina povodom godišnjice majskih masovnih ubistava danas u prostorijama NDNV

Tribina povodom godišnjice majskih masovnih ubistava u Srbiji, pod nazivom "Škola za sve nas", održaće se danas, 23. aprila u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV).
Tribina povodom godišnjice majskih masovnih ubistava danas u prostorijama NDNV
Foto: FoNet (Ana Paunković)
Na tribini će govoriti majke ubijenih učenica škole "Vladislav Ribnikar" Milanka Negić (mama Sofije Negić) i Ninela Radićević (mama Ane Božović), psiholog Aleksandar Baucal, sociolog Slobodan Cvejić, doktorka nauka bezbednosti Branislava Kostić, kao i Marko Oljača iz društva "Koraci".
 
Tribinu će voditi novinarka Radija i portala 021 Dragana Prica Kovačević.
Kako navode organizatori, od majskih tragedija prošlo je skoro godinu dana tokom kojih nismo naučili važne i potrebne lekcije, niti osvestili i saznali zbog čega nam se desio 3. i 4. maj.
"Sveukupan odgovor sistema i društva je bio nedovoljan, neadekvatan i neretko kontraproduktivan. Umesto izgradnje zajedništva, empatije, solidarnosti, preuzimanja odgovornosti i suočavanja sa rasprostranjenim nasiljem u društvu, stvorili smo nove i produbili stare podele koje dalje i svakodnevno utiču na bezbednost svakog građanina", ukazuju iz organizacije "Koraci".
 
Ističu da je bitno, kako bismo počeli da stvaramo bolje društvo, "prvo razumeti šta nam se desilo i šta nam se dešava, šta je nemoguće bez razgovora i upoznavanja sa činjenicama".
 
Tribina će početi u 18 časova u prostorijama NDNV na Spensu (Sutjeska 2, ulaz 8, sa strane Suda).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič