Otvaranje izložbe "Dunav" i dodela nagrada UNV-a u četvrtak u Arhivu Vojvodine

Otvaranje fotografsko-ekološke izložbe "Dunav" i dodela nagrada Udruženja novinara Vojvodine i novih medija održaće se u četvrtak, 25. aprila u Arhivu Vojvodine.
Otvaranje izložbe "Dunav" i dodela nagrada UNV-a u četvrtak u Arhivu Vojvodine
Foto: 021.rs
Događaj će početi u 18 časova.
 
Na ovoj Međunarodnoj fotografsko-ekološkoj izložbi biće prikazani motivi prirode, ali i odnos čoveka prema prirodi.
Studenti i profesori prezentovaće svoj rad umetničkim ili dokumentanim fotografijama, a svi oni stvaraju i prikazuju sa ciljem da zajedno utiču na podizanje svesti građana o čuvanju Dunava i životne sredine.
 
Nakon izložbi koje su javno prikazivane u raznim galerijama prethodnih godina, ovi radovi ostaće kao stalna posavka u raznim ustanovama, restoranima, firmama koje se nalaze uz Dunav.
Posetioci će na ovoj izložbi u Arhivu Vojvodine moći da pogledaju 40 fotografskih radova koji se prošle godine bili prikazani u KC Beočin. 
 
Što se tiče dodele nagrade Udruženja novinara Vojvodine i novih medija iz Novog Sada, stručni žiri doneo je odluke za oblasti životno delo, novinarstvo i nove medije, mlado novinarsko pero, umetničku i dokumentarnu fotografiju.
 
Prestižnu nagradu za životno delo Dimitrije Davidović dobili su književnik, novinar i teatrolog Zoran Đerić i novinarka i urednica u Dnevniku Vesna Savić.
 
Nagradu za novinarstvo i nove medije Zmaj dobili su novinar i urednik portala TV Ars medija Željko Savić, novinar i urednik TOK televizije Nemanja Ratkovac i urednik na Panon RTV Atila Pete.
Nagradu za mlado novinarsko pero dobio je glavni i odgovorni urednik časopisa "Krovovi" Mirko Dimić, dok je onu za umetničku i dokumentarnu fotografiju dobio Vukašin Živaljević sa Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.
 
U kategoriji dokumentarne fotografije, dobitnik je Ismet Isa Ademovski iz Opštinske uprave Beočin. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič