Projekcija filma i diskusija o klimatskim promenama u ponedeljak u Američkom kutku

Projekcija filma "Mi hranimo ljude" i razgovor sa stručnjakinjom iz Američke ambasade o klimatskim promenama održaće se u ponedeljak, 29. aprila, u Američkom kutku.
Projekcija filma i diskusija o klimatskim promenama u ponedeljak u Američkom kutku
Foto: Američki kutak
Ovaj događaj organizuje se u okviru filmskog serijala "American Roadshow", a počinje u 16.15 časova.
 
Nakon projekcije dokumentarnog filma uslediće diskusija na engleskom jeziku sa gošćom iz Američke ambasade Erin Matson.
Film "Mi hranimo ljude" (We Feed People) prati priču kuvara Hozea Andresa koji putuje svetom kako bi dostavio neophodnu hranu za ljude koji su ugroženi nakon različitih prirodnih katastrofa. 
 
Ovaj kulinarski aktivista udružuje snage sa lokalnom zajednicom, drugim kuvarima i stručnjacima kako bi pripremio obroke u državama poput Haitija, Portorika i Severne Karoline.
Pored dostavljanja hrane, kroz rad organizacije koju je nazvao "World Central Kitchen" (Centralna kuhinja sveta) Andres takođe doprinosi i razvoju privrede ovih lokalnih zajednica kroz osnaživanje pojedinaca i razvoj malih preduzeća.
 
Nakon projekcije filma, Erin Matson započeće diskusiju o klimatskim promenama i posledicama koje ostavljaju na naš život, bez obzira gde se nalazimo.
 
Inače, ona je specijalistkinja za klimatske promene, koja trenutno živi u Beogradu. Pored toga, ima iskustva u pripremi organske hrane i urbanoj poljoprivredi. U Ambasadi, Erin radi na sprovođenju istraživanja i politika, sa fokusom na temu efikasnog korišćenja zemljišta.
Film traje sat i 29 minuta (bez titla), a diskusija nakon filma biće održana na engleskom jeziku.
 
Mesta za projekciju potrebno je rezervisati putem LINKA.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič