Otvaranje izložbe "Memento mori" u utorak u Arhivu Vojvodine

Otvaranje izložbe doktorskog umetničkog projekta "Memento mori - Novi početak ili raslojavanje slike duše i tela" održaće se u utorak, 7. maja u Arhivu Vojvodine.
Otvaranje izložbe "Memento mori" u utorak u Arhivu Vojvodine
Foto: 021.rs
Autor ove izložbe je Nora Ljubanović Evetović.
 
Tema umetničkog istraživanja "Memento mori" – seti se da si smrtan, seti se da ćeš umreti – u svojoj osnovi se bavi pitanjima: gde je duša nakon smrti, gde ona odlazi, kako putuje? 
Autorka nastoji da likovnim postupkom pronikne u mistiku lutajuće duše, dozvolivši sopstvene uvide u skrivene poruke kroz istoriju umetnosti. 
 
Inspiracija umetničkih slika je nadogradnja prethodnih ličnih iskustava uz potrebu za raslojavanjem slike, odnosno duše i tela. 
Potraga za odgovorom na pitanje šta se dešava sa dušom i telom nakon odlaska sa ovozemaljskog života je lični način oslobađanja od strahova i pretnje odlaska.
 
Otvaranje izložbe počinje u 14 časova u Arhivu Vojvodine (Žarka Vasiljevića 2a).   

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič