Prolećni festival matematike od srede u Novom Sadu: Deset dana bogatog programa

Prolećni festival matematike počeće u sredu, 15. maja predavanjem dr Mirjane Ivanović u Ogranku SANU u Novom Sadu o Primeni tehnika veštačke inteligenciji u medicini.
Prolećni festival matematike od srede u Novom Sadu: Deset dana bogatog programa
Foto: Pexels
U petak, 17. maja na Prirodno-matematičkom fakultetu održaće se svečani Algebarski kolokvijum u čast 75. rođendana profesora Siniše Crvenkovića, sa nizom predavanja koja će biti prilagođena široj publici.
 
Od programa u drugoj nedelji festivala izdvajaju se dva predavanja za širu publiku: u ponedeljak, 20. maja predavanje profesora Nenada Teofanova "Da li biste odbili Cayovu nagradu?" kao i predavanje dr Aleksandra Pavlovića u petak, 24. maja, pod naslovom "Koliko chatGPT zna matematiku?".
Dan metodike nastave matematike namenjen profesorima matematike će biti u sredu, 22. maja, u okviru čega će načelnik Školske uprave Novi Sad Milan Grujin pričati o tome kako održati dobar čas matematike. Četvrtak, 23. maj je posvećen temama iz primenjene matematike, sa gostima iz Milenijum osiguranja, Republičkog zavoda za statistiku, kao i iz DDOR Novi Sad. 
 
U četvrtak uveče u kafiću Bezza održaće se pab kviz KvizoMat.
Manifestacija Prolećni festival matematike završiće se u petak, 24. maja konferencijom srednjoškolaca Matematički podijum mladih i svečanom dodelom nagrada najuspešnijim takmičarima Južnobačkog okruga. 
 
Manifestaciju "Dani matematike u Novom Sadu" organizuju Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Društvo matematičara Novog Sada i Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu.
 
Učešće u svim događajima je besplatno.
 
Sve dodatne informacije se mogu naći na sajtu Društva matematičara Novog Sada www.dmns.edu.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič