Predavanje "Pariz kao kolevka mode" u Galeriji Matice srpske

Kao prateći program izložbe Inspirisani Francuskom u Galeriji Matice srpske danas, 17. maja, održaće se predavanje dizajnerke Zage KalMar "Pariz kao kolevka mode i neprolazna inspiracija umetnika".
Predavanje "Pariz kao kolevka mode" u Galeriji Matice srpske
Foto: Pixabay
Modni uticaj današnjih modnih prestonica poput Milana, Njujorka i Londona niko ne spori, ali istorijska činjenica je da je Pariz kolevka visoke mode i umetnosti kroz vekove, i da odeća koju danas nosimo, čak i ako nije dizajnirana i proizvedena u Francuskoj ima neraskidive veze sa njom. 
Pariz je inspiracija današnjim dizajnerima zbog nesvakidašnjeg spoja tradicije, kulturne baštine i avangarde koju kombinuje sa multikulturalnošću i svežinom metropole, pomerajući granice kreativnosti i inovativnosti.
O svojoj inspiraciji Parizom koju koristi u kreiranju modnih kolekcija, pričaće modna dizajnerka Zaga KalMar.
 
Predavanje počinje u 19 sati.
 
U nedelju, 19. maja, u 13 i u 17 sati održaće se kustoska vođenja muzejske edukatorke Milice Milošević kroz izložbu Inspirisani Francuskom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič